Bescherming voor kunstwerk uit de Escher collectie

De kunstsector is een zeer bijzondere sector waarin perfectie en helderheid van grote betekenis zijn. Om die perfectie te waarborgen, is ook bescherming van kunst een zeer belangrijk feit. UV-straling, maar ook andere invloeden kunnen er voor zorgen dat kunstwerken worden beschadigd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Bescherming van kunstwerk

Om die reden krijgen wij, steeds vaker, een opdracht voor het maken van kunstkappen. Zo hebben wij recent weer een mooi project afgerond in opdracht van de M.C. Escher Stichting. Het betrof bescherming van een kunstwerk van M.C. Escher, welke in Het Paleis (kunstmuseum in Den Haag) staat. Voor de bescherming van het kunstwerk maakten wij een plaat van twee bij twee meter van PMMA, beter bekend als plexiglas. Om de plaat te ondersteunen, zijn er vier staanders bevestigd aan de muur.

M.C. Escher

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Eiso Bergsma actief in kunstsector

Het is niet de eerste keer dat wij produceren voor kunst-doeleinden. Zie onderstaand onze andere projecten met betrekking tot kunst: 

Meer informatie?

Meer informatie over onze producten en/of diensten? Neem gerust contact met ons op! We voorzien u graag van meer informatie.

Please copy the string GAgjfi to the field below:

Share this.