Eiso Bergsma levert bijdrage aan kunstwerk '8 BIT Universe'

Tegenwoordig communiceren we veel door middel van licht. Een telefoongesprek, een sms, een e-mail: het bereikt ons allemaal via licht. Kunstenaar Arnout Meijer creëerde voor lichtkunstfestival Glow in Eindhoven de opstelling '8 BIT Universe'. Eiso Bergsma leverde een bijdrage aan dit project door 2 boxen van PMMA en een plaat van transparant plexiglas te ontwerpen.

8-BIT Universe

De boxen en de plaat zijn voorzien van 300 gelaserde gaten. Door deze gaten lopen optische vezels. De vezels stellen het licht voor dat de bit met de pixels verbindt. Dit toont de relatie tussen de gegevens en het beeld.

Arnout Meijer

Arnout Meijer (26) ontwerpt lichtinstallaties. Hij exposeert en verkoopt zijn kunstwerken in galeries en op beurzen over heel de wereld. De '8 BIT Universe' was begin november te bezichtigen in Eindhoven tijdens het lichtkunstfestival Glow. Meer informatie over met wie wij samenwerken vindt u hier

Meer informatie?

Meer informatie over onze producten en/of diensten? Neem gerust contact met ons op! We voorzien u graag van meer informatie.

Please copy the string rzO1g6 to the field below: