Plexiglas beeldt Einstein’s ongelijk uit

Einstein stelde ons in 1935 de vraag of het waarnemen van een object gevolgen kan hebben voor een ander object, zelfs als dat zich aan de andere kant van de Melkweg bevindt. Einstein geloofde dit niet en noemde dit 'spookachtige invloed op afstand'. 80 jaar later bewijst een groep wetenschappers aan de TU Delft dat Einstein hierin ongelijk had. Dit deden zij aan de hand van diamanten.

 

Diamant van plexiglas

Studio KNOL had de eer om dit proces te volgen. Geïnspireerd op het onderzoek van TU Delft hebben zij een kunstinstallatie gemaakt. Eiso Bergsma heeft hiervoor in opdracht van Studio Knol "diamanten" van plexiglas geproduceerd. De diamanten zijn gemaakt met behulp van een freesmachine. De kunstinstallatie is te bewonderen in de TU Delft.

Voordelen van frezen

De voordelen van een freesmachine is dat er dikkere en grotere formaten materiaal mee kunnen worden bewerkt dan met onze lasermachines. Ook kan er een bepaalde diepte mee worden gegeven om bijvoorbeeld letters of logo's te graveren. Onze freesmachines kunnen afmetingen aan tot 6000 x 4000 milimeter. 

Meer informatie

Al eerder maakte wij een opdracht voor Knol Ontwerp. Daarover kunt u hier meer lezen. Indien u meer informatie wilt, kunt u hieronder contact met ons opnemen. Wij helpen u graag. 

Meer informatie?

Meer informatie over onze producten en/of diensten? Neem gerust contact met ons op! We voorzien u graag van meer informatie.

Please copy the string dyIJ3i to the field below: